Monday, December 18, 2006

Magyar vs Holland

o....nem a foci meccserol akarok irni.

Mar itt vagyok Hollandiaban par honapja, elkezdek gondolkodni, hogy mi a kulonbseg ket nep kozott. Mivel szeretek enni, kezdjuk a kajakkal.

A magyar nep arra hires, hogy depresszios(bocs), ezt mindenki tudja. Ezert regibben tudtak 'szomoru vasarnap' cimu filmet rendezni. Minden beszelgetesben a fele panaszkodas. De megis az elet olyan magyarorszagon, mint egy sved bufe. Tele vannak valasztekkal, csabitassal, es az ember mindent szivesen kiprobalni. Addig eszik ameddig kedve tart. Es ha eltunik az etvagyat, kicsit pihen es amikor ujra jon a vidamsag, kezd enni megint. Amikor eltelik, barmikor meghalhat.
Hollandiaban pedig teljesen mas a mentalitasa. Az itteni elet inkabb olyan mint egy draga vacsora egy 5 csillagos szallodaban, mindenki lassan es csendben eszik. Eloszor jon a leves, aztan a starter, foetel es utolag desszert. Lepesrol lepesre. Elegansnak tunik, de rutinos is. Raadasul talan sosem eszik eleget. En azt latom Hollandiaban a latvanyos gazdasag es az ember udvariassag mogott egy kifeszitett kotel. Akar hiszel akar nem, itt Hollandiaban vannak legtobb pszihilogusok.

Itt is van sok depresszios ember. ( sok osztalytarsaim szed anti-depression) Lehet, hogy csak maskkeppen szomorkodnak. Meg nem tudok pontosan miert es hogyan, mert csak rovid idot toltottem itt.

Adj kis idot.

No comments: